SPOOR Læder

SPOOR Collection er kvalitetslæder fra Scan-Hide, som er Danmarks sidste garveri. Læderet er 100% sporbart helt fra koen til det færdige produkt. Det betyder, at læderet, der er anvendt i det produkt, som du køber, kan spores gennem hele processen fra landbruget til fabrikken til din spisebordsstol.

SPOOR sikrer fuldstændig gennemsigtighed ved kun at købe råhuder direkte fra slagterier, der køber kvæget direkte fra de landmænd, der opdrætter dyrene. Derfor kan du være sikker på, hvor læderet kommer fra.

Derudover garanterer SPOOR, at læderet kommer fra nordeuropæiske råhuder, da de udelukkende køber fra Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Holland. Derfor er du også garanteret, at kvæget har levet under nogle af de højeste dyrevelfærdsstandarder i verden.

Hvordan fungerer SPOORs sporbarhed?

Når SPOOR modtager sporbare huder fra slagterierne på deres garveri i Vester Skerninge i Danmark påtrykker de et unikt nummer på hvert skind med reference tilbage til dyrets unikke øremærke. Derigennem sikres fuld sporbarhed på det enkelte stykke læder tilbage til dyret og gården. Teknologien gør det muligt, at sikre sporbarheden til færdiglæderet bliver polstret på vores stole.

Fokus på bæredygtighed

Med stigende krav om bæredygtighed fra kunder, der ønsker at vide, hvad de køber, gør SPOOR det muligt at træffe et bevidst valg på oplyst grundlag.

Alle SPOOR råhuder er biprodukter fra fødevareindustrien. Det betyder, at ingen dyr bliver slagtet på grund af deres skind. De råhuder, der bruges til SPOOR-læder, ville være et affaldsmateriale fra kød- og mælkeproduktion, men er i stedet blevet upcyclet til læder af højeste kvalitet.

Når du vælger et produkt med sporbart læder, kan du derudover være tryg ved, at læderet er produceret ansvarligt og transparent, og at hele processen er veldokumenteret

Dyrevelfærd sikrer den gode kvalitet

Læderkvalitet afhænger af god dyrevelfærd og et godt håndværk.. Læderets rejse starter på gården. Her er respekt for dyrene og naturen afgørende for, at SPOOR kan producere læder af højeste kvalitet, der dermed sikrer dig et lækkert møbel, som forbliver smukt i årevis. Herefter er kvaliteten af håndværket på slagteriet og garverierne meget udslagsgivende for høj kvalitet.

Alle SPOOR-leverandører lever derfor op til både EU-krav og de globalt anerkendte Five Freedoms (defineret af Farm Animal Welfare Council). Det faktum, at kvæget har levet et godt liv - med ordentligt foder og pleje, tilstrækkelig plads, komfortable faciliteter og ingen brug af pigtråd - afspejler sig i deres huder.

Produkter med SPOOR læder