Sådan passer du på dine havemøbler om vinteren

Den rigtige opbevaring af dine havemøbler er vigtig for at dine havemøbler forbliver pæne og kan holde i mange år.

Udendørs møbler fra SACKit er designet til at stå udenfor hele året, men vil du passe ekstra godt på dine havemøbler generelt, er dette en guide til dig på, hvordan du bedst passer på dem i løbet af vinteren.

Skal havemøbler indenfor om vinteren?

Møbler der er lavet til at stå udenfor hele året, kan som sætningen beskriver, godt stå udenfor hele året – også i vinter månederne. Dog kan det spare dig meget tid at opbevare dine havemøbler korrekt, når foråret begynder.

Dine have møbler har som udgangspunkt altid bedst af at blive opbevaret indenfor, et sted hvor der er tørt og køligt. På den måde kan du nemt finde dine udendørsmøbler frem uden at tænke på rengøring og vedligeholdelse, når det bliver tid til at sætte din sækkestol eller loungesæt ud på terrassen igen.

Vær dog opmærksom på at havemøbler i træ ikke har godt af at overvintre i opvarmede rum, da dette kan udtørre træet grundet lav luftfugtighed. Derfor anbefaler vi, at de overvintrer i skuret, garagen eller på en overdækket terrasse. Skulle der være risiko for at vand kan komme ind ved møblernes vinter bo, kan du hæve møblerne op eller sætte dem på fx paller, så vand ikke når op til møblet.

Vinteropbevaring af dine havemøbler

Hvis du ikke har mulighed for at opbevare dine udendørsmøbler i skuret eller garagen, tilbyder SACKit et Winter Cover, som er et overtræk til havemøbler der er lavet af et vind- og vandtæt materiale. Det er samtidig er strækbart, så det nemt kan på- og afmonteres. Ved at bruge et overtræk til havemøbler, som Winter Cover, sparer du også tiden ved forårsrengøringen og du kan derfor komme ud og nyde forårsvejret med det samme - Nemt og praktisk!

Vælg gerne en tørvejrsdag, hvor møblerne er helt tørre inden du benytter overtrækket til dine møbler. Herudover anbefaler vi at børste synligt skidt og snavs af møblerne inden du sætter dem i vinterhi. Vær især opmærksom på at få fjernet fugleklatter, da disse kan efterlade pletter.

Hvordan rengør jeg mine udendørsmøbler?

Vi anbefaler at rengøre dine møbler i stof med SACKit Textile Cleaner for det bedste resultat. Fjern nemt og ubesværet alle salgs pletter på blot 2 minutter. Om end det er kaffepletter eller fugleklatter – SACKit Textile Cleaner er din redning! Det gælder alle vores udendørsmøbler i stof!

SACKit sækkestolens stof er aftageligt, men undgå at putte det i vaskemaskinen eller tørretumbleren, da de håndsyede sting langs stoles kanter, kan tage skade ved maskinvask eller tørretumbler.

Har du spørgsmål?

Hvis du sidder tilbage med spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på chatten eller på tlf. 39 39 29 39