"Vi ser for mange brands, der bruger bæredygtighed som et værktøj til at sælge flere produkter. Vi vil hellere sælge ét produkt med en lang levetid end at sælge 100 produkter, som folk kun køber, fordi de er stemplet som "bæredygtige".

Peter Terkelsen
CEO & Ejer, SACKit

Lavet til at holde

Vi mener, at en af de måder, hvorpå vi kan reducere vores belastning og støtte bæredygtighed, er ved at fremstille holdbare produkter af høj kvalitet med en lang levetid. Du kommer aldrig til at se os give efter for den seneste modebølge. I stedet følger vi en enkel designfilosofi, der gør det muligt for os at skabe funktionelle og holdbare produkter:


Kvalitetsmaterialer
Kvalitet starter med materialevalg. Vi er meget kræsne når det kommer til alle vores materialer, fra træ og tekstiler til teknik, og vi vælger kun dem, som vi ved er solide og holdbare.


Tidsløst design
Vi designer altid enkelt og klassisk. Ikke kun fordi vi er vilde med den minimalistiske skandinaviske æstetik, men fordi vi ved, at enkelhed holder længere. Vi har et ønske om at lave produkter, der ikke går af mode, så vores kunder får lyst til at beholde dem i mange år.

Bæredygtig innovation

Vi ser det som vores pligt konstant at gentænke den måde, vi bruger materialer og designer vores produkter på. Sammen med vores leverandører og partnere er vi i gang med at udforske mere bæredygtige alternativer til nogle af vores designs og processer som en måde at reducere vores klimaaftryk på. Der er stadig lang vej igen, men vi er stolte over at kunne præsentere nogle af vores bestsellere i specialudgaver, der på hver deres måde støtter en bæredygtig udvikling.

Dare Yourself To Care

CHARGEit Care serien

Vi er stolte af at kunne præsentere en række trådløse opladere, der er fremstillet med omtanke for miljøet og i samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change. Plastic Change arbejder for at bryde den eksponentielle vækst i plastforurening på globalt plan, og CHARGEit Care er vores måde at støtte denne vigtige sag på. Ved hvert salg af kollektionens produkter donerer vi 25 eurocent til Plastic Change.

Vi donerer 25 eurocent til miljøorganisationen Plastic Change, for hvert produkt fra CHARGEit Care-serien, der sælges.

CHARGEit Care-serien er beklædt med stof fremstillet af 100% genbrugte plastflasker, og emballagen er 100% plastfri.

Emballagen i CHARGEit Care-serien er fremstillet uden plastik og af FSC®-certificeret papir.

Mindre emballage

Når det handler om emballage, følger vi princippet om, at mindre er mere - også selv om "mindre" betyder mindre visuelt tiltalende. Det betyder, at vi vælger materialer med omhu og altid bruger så lidt emballage som muligt.

Plastik
Vi bruger så lidt plast i vores emballage som muligt, og mange af vores produkter kommer nu helt uden plast. Vi arbejder på kun at bruge 100% genbrugsplast, når vi bruger plast.

Papir og pap
Vi stræber altid efter at finde den mest bæredygtige løsning, når det gælder papir og pap. I nogle tilfælde betyder det, at vi bruger 100 % FSC®-certificeret papir, hvilket betyder, at materialet kommer fra FSC®-godkendte og velforvaltede skove. I andre tilfælde vælger vi at genbruge pap fra vores lager, f.eks. når vi sender et produkt, der er blevet repareret, igen.

"Vi kigger hele tiden efter nye måder at designe vores emballage på, og det, der er den mest bæredygtige løsning for ét produkt, er måske ikke den mest bæredygtige løsning for et andet produkt. Det er ikke altid ligetil, og vi spørger altid os selv, om der er en anden og bedre måde at gøre tingene på."

Carina
Marketing Director, SACKit

FSC® Certificeret

Størstedelen af SACKit’s træprodukter er FSC®-certificeret (Forest Stewardship Council®, FSC-C190311), hvilket er med til at sikrer at produkterne er produceret ansvarligt. Alle vores FSC®-certificerede produkter stammer fra veldrevne skove, der praktiserer ansvarligt skovbrug og blandt andet sikrer, at der ikke fældes mere træ, end skoven kan nå at reproducerer, samtidig med at skovarbejderne har det rette sikkerhedsudstyr og ordentlig løn, samt andre kontrollerede kilder.

FSC®-certificeringen er din, og vores, forsikring om ansvarligt skovbrug, som sikre naturen, såvel som de mennesker, der arbejder i og er afhængige af den.

Spørg efter vores FSC-certificerede varer for fuldt overblik.

Reducering af spild

Som producent af elektronik er vi tilsluttet Dansk Producentansvar, hvilket betyder, at vi lever op til et sæt standarder, der regulerer producenternes håndtering af elektrisk og elektronisk udstyr samt batterier. Derudover er vi forpligtet til at reducere affald generelt og fremme genbrug, når det er muligt.

Håndtering af e-waste med GreenMind
For at reducere vores elektroniske affald har vi indgået et samarbejde med GreenMind, som specialiserer sig i at forlænge levetiden for elektronisk udstyr. Alle defekte elektroniske dele sendes til GreenMind, som reparerer og derefter videresælger dem i deres egen butik med tre års garanti.

Salg af demoprodukter
Vi bestræber os på aldrig at kassere produkter og altid at finde et hjem til brugte eller beskadigede varer. Som et eksempel sælger vi alle demoprodukter, der bruges på messer, f.eks. til en lavere pris på dage som Black Friday. På den måde kan vi fremme genbrug og minimere vores affaldsrelaterede miljøaftryk.

Optimering af fragtmetoder

Med en international forsyningskæde og kunder over hele verden transporterer vi en stor mængde varer over lange afstande. Vi anerkender, at international godstransport er en stor bidragyder til luftforurening, og derfor vurderer vi løbende vores fragtproces og arbejder på måder, hvorpå vi kan reducere emissioner relateret til transport.

I 2020 arbejdede vi sammen med Dansk Transportoptimering for at strømline transporten i hele vores forsyningskæde. Det omfatter minimering af luftfragt, implementering af nye transportprocedurer og minimering af kasse- og ordrestørrelser.

"Jeg ville ønske, at vi kunne sige, at vi har total kontrol over alt, hvad der sker i hele vores forsyningskæde, men sådan er virkeligheden bare ikke. Det er ikke nok at give leverandørerne et adfærdskodeks og så forvente, at alt er i den skønneste orden. Det er vi klar over, og vi vil fortsætte med at arbejde på at forbedre gennemsigtigheden og presse vores leverandører til at gøre det bedre."

Peter Terkelsen
CEO & Ejer, SACKit